Понеділок, 2024-04-29

Опорний загальноосвітній навчальний заклад

Новоолександрівський навчально-виховний комплекс


" Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад"



Шановні відвідувачі сайту! Наш сайт змінює адресу:https://nvknovol.e-schools.info/

Меню сайту

Категорії розділу
оголошення [7]
новини із життя школи [155]

Наші фото
Альбом:[Урочисті події]
Дата: 2012-02-26 р.
Автор: admin

Альбом:["Лідерфест-2017"]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:[МИ НА ДЖУРІ 2017]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:["Лідерфест-2017"]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:[МИ НА ДЖУРІ 2017]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:[МИ НА ДЖУРІ 2017]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:["Лідерфест-2017"]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:[Історико-краєзнавчий музей "Пошук"]
Дата: 2012-02-11 р.
Автор: admin

Альбом:["Осінь-чарівниця"- 2015]
Дата: 2015-10-01 р.
Автор: admin

Альбом:["Осінь-чарівниця"- 2015]
Дата: 2015-10-01 р.
Автор: admin


Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 69

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Освітній портал "Педпреса"

Головна » 2017 » Січень » 21 » Діти єднають Україну
1:06 PM
Діти єднають Україну

Діти єднають Україну

    Єдність – це запорука міцної держави та щасливої країни. Різні часи пережила Україна, чимало випробувань лягло на її долю. Проте єдність, яка згуртувала всіх: схід і захід, південь і північ, – укріпила нас, дала змогу створити єдину державу.

    День Соборності України — свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в  єдності українських земель. У нинішніх умовах боротьба за зміцнення єдності народу навколо ідеї соборної Української держави, утвердження свободи, демократії і європейської інтеграції стали надзвичайно актуальними.

     З метою виховання національної свiдомостi учнів, людської гiдностi, формування рис громадянина України, поглиблення знань про історичний факт злуки українського народу, його значення для сучасної України, а також пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу, виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини у ОЗНЗ Новоолександрівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» 20 січня був проведений масовий патріотичний флешмоб єдності під гаслом «В день Соборності та Злуки, з заходу на схід, всі візьмемося за руки, бо один ми рід!».

    До шкільного заходу приєдналися почесні гості: депутат обласної ради Євген Олександрович Чубук та учасник АТО, колишній випускник школи Юрій Григорович Яковенко.

       Одягнені у вишиванки, з патріотичною символікою, узявшись за руки, вихованці дитсадкових груп, наймолодші школярі, учні, вчителі, технічні працівники,  батьки учнів  школи та почесні гості утворили живий ланцюг, обійшли по колу коридорами школи під звучання пісень про Україну.

    Усі учасники флешмобу зайшли до спортивної зали, де розмістилися, утворивши символічне зображення тризуба. Наймолодші школярі разом з учителями особливо підготувалися до флешмобу – виготовили символічний рушник єдності «Діти єднають Україну». Тому, розгорнувши паперове полотно, зайняли центральну частину герба.

     Учасники проголосили гасло флешмобу, разом з Юлею Матвієнко виконали пісню «Заспіваймо пісню за Україну». Учні 10 класу підготували важливу інформацію про значущість історичної події 22 січня 1919 року. Учасники групи «Рушничок» виступили з пісенно-танцювальною композицією «Не здолати Україну!».

      З короткими промовами та вітальними словами виступили Є.О.Чубук та Ю.Г.Яковенко.      Користуючись нагодою, директор школи Н.Б.Мотузка передала Є.О.Чубуку маскувальні костюми,  які для учасників АТО пошила техпрацівниця школи В.І.Циганюк. Євген Олександрович, дякуючи, запевнив, що ці масккостюми обов’язково передадуть бійцям АТО із Нової Олександрівки.

      На кінець патріотичного флешмобу єдності усі учасники виконали Гімн України та проголосили «Слава Україні!», «Героям слава!», «Україна – понад усе!».

     Протягом навчального тижня у школі проходило ряд інших виховних заходів, присвячених Дню Соборності України. У бібліотеці школи працювала книжкова тематична виставка огляду літератури «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг». У музеї був проведений історичний урок єднання для учнів 10-11 класів «Нам берегти тебе, Соборну і єдину, і нам твою історію творить!». Старшокласники переглянули документальний фільм «Україна. Становлення нації».

     Сьогодні День Соборності України – свято рідного краю, свято нашої держави. Якщо ми віримо у сильну Україну, почуття соборності повинне стати часткою нашого життя і нашого серця. Слово соборність включає у себе єдність і згуртованість. У слові "соборність" ми чуємо слово "собор". Ще великий український класик Олесь Гончар закликав: "Бережіть собори душ наших!". Ми маємо бути свідомі того , що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України.

      Любімо свою Вітчизну, пишаймося нею і гордо будемо нести по життю звання представників мудрого і творчого, героїчного і відважного, великого українського народу!

 

          Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!
          Говорять сьогодні дорослі й малі
          Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,
          Немає такої, як ти,на землі!

 

 

 

 

 

Категорія: новини із життя школи | Переглядів: 914 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія

Наш годинник

Прогноз погоди
У Новій Олександрівці


Пошук

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

         
 Copyright MyCorp © 2024