Понеділок, 2024-04-29

Опорний загальноосвітній навчальний заклад

Новоолександрівський навчально-виховний комплекс


" Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад"



Шановні відвідувачі сайту! Наш сайт змінює адресу:https://nvknovol.e-schools.info/

Меню сайту

Категорії розділу
оголошення [7]
новини із життя школи [155]

Наші фото
Альбом:[Історико-краєзнавчий музей "Пошук"]
Дата: 2014-04-01 р.
Автор: admin

Альбом:[Історико-краєзнавчий музей "Пошук"]
Дата: 2012-02-11 р.
Автор: admin

Альбом:["Осінь-чарівниця"- 2015]
Дата: 2015-10-01 р.
Автор: admin

Альбом:["Осінь-чарівниця"- 2015]
Дата: 2015-09-30 р.
Автор: admin

Альбом:[МИ НА ДЖУРІ 2017]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:[МИ НА ДЖУРІ 2017]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:["Осінь-чарівниця"- 2015]
Дата: 2015-10-01 р.
Автор: admin

Альбом:["Осінь-чарівниця"- 2015]
Дата: 2015-09-30 р.
Автор: admin

Альбом:[Урочисті події]
Дата: 2017-05-11 р.
Автор: admin

Альбом:[Історико-краєзнавчий музей "Пошук"]
Дата: 2012-02-11 р.
Автор: admin


Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 69

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Освітній портал "Педпреса"

Головна » 2017 » Квітень » 8 » Тиждень Книги
3:25 PM
Тиждень Книги

Тиждень Книги у  ОЗНЗ Новоолександрівському НВК “ЗОШ І–ІІІ ступенів - ДНЗ”

З 27 по 31 березня у нашій школі  пройшов  Всеукраїнський  тиждень  дитячої  книги.      Книга — одне з найбільших див, створених людиною. З книги ми дізнаємося про минуле та день сьогоднішній, вона веде нас у захоплюючу подорож по країні Знань: розповідає про те, як вирощують хліб і зводять будинки, варять сталь і приборкують ріки.   Як не можна жити без повітря, води та хліба, так не можна жити і без книги.  Недарма і прислів’я є: «Хліб годує тіло, а книга — розум».

         Почався наш книжковий тиждень із загальношкільної лінійки, де повідомлялось про відкриття Тижня Книги; історію виникнення цього свята; план  роботи на весь тиждень і закликали до активної участі в ньому. Також на початку тижня всім учням школи була запропонована вікторина «Дізнайся більше про книгу» питання якої розміщені на стенді «Голос бібліотеки».  На протязі всього тижня учні школи дізнавалися  багато нового та цікавого про книгу, шукаючи відповіді на вікторину . Переможці   Христина та Кароліна Марченко, Сніжана Кулик, Вікторія Дадацька , Анастасія Артамонова, учениці 4 класу та Євгенія Животок  учениця 5 класу отримали не тільки цінний скарб, нові знання, а ще й чудові,  корисні для них подарунки - книги.

         По сіх класах актив бібліотеки разом із класними керівниками  провели рейд-перевірки підручників. Результати яких будуть висвітлюватись на стенді «Голос бібліотеки» під рубриками «Книга скаржиться» та «Книга дякує». Також  протягом  всього  тижня працювала «Книжкова лікарня», де школярі дарували нове життя книгам.

Для учнів першого класу Тиждень книги запам’ятався ще однією значущою подією в їхньому житті. Їх на святі  книги  «Посвята в читачі» урочисто прийняли у численну сімю книголюбів. Там учні потрапили у дивовижне «Книжкове королівство», де вони згадали своїх улюблених казкових героїв, продемонстрували своє вміння розгадувати загадки. Дізнались про правила поводження у бібліотеці. Вивчили поради Тітоньки Сови, щодо  правильного користування книгами. У кінці свята кожен учень отримав у подарунок закладинку, та вибрав собі першу книгу у бібліотеці.

          

 

 

           Учні 1-4 класів взяли участь у конкурсі малюнків «Ми читаємо та малюємо своїх улюблених героїв» , познайомилися з книжковою викладкою «Чарівний світ казок» та стали активними учасниками на святі  «Подорож  у світ книги». Розпочали  свято віршами про книгу  учні 3 класу, а ведучі разом  з хлопчиком із Вавилону,  учнями  Пергамської школи розповіли  про історію виникнення книги, показали, які в ті часи були зошити та підручники. Учні продемонстрували своє вміння розгадувати загадки,  знання різних казок та їхніх головних героїв , складали прислів’я  та приказки про книгу, повторили правила поводження з книгою.

 

 

 

 

Учні 5-11 класів також завітали у дивний світ книги, де дізналися багато  цікавого про перші книги та першу бібліотеку в Україні, про найбільші та найменші книги у світі.  Дізналися як повязані між собою жителі Хмельницької області з  книгою  і ПрезидентамиВсіх їх об’єднує   книга під  назвою «Пересопницьке Євангеліє», це саме та книга на якій тепер присягають  Президенти  України.   Також  розділившись на дві команди “Юний ерудит” та “Юний поліглот” учні помандрували  в чарівну країну, створену письменниками і поетам. Там вони успішно справились із 4 турами гри:  «Ерудит- лото», "Заглянь у тлумачний словник" , "Літературні грінки" та «Світ книги». І показали себе людьми  ерудованими, кмітливими, вихованими, талановитими, начитаними, обізнаними в різних галузях науки. З невеликим розривом перемогла команда “Юний ерудит” та отримала звання “Найрозумніші учні школи”.

Закінчивя захід таим закликом:

Заходьте!

Не оминайте наш поріг,

Беріть скарби нетлінні в руки,

Нема прекрасніших доріг,

Ніж в цей вселюдський храм науки

 

 

Категорія: новини із життя школи | Переглядів: 533 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія

Наш годинник

Прогноз погоди
У Новій Олександрівці


Пошук

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

         
 Copyright MyCorp © 2024