Понеділок, 2024-05-06

Опорний загальноосвітній навчальний заклад

Новоолександрівський навчально-виховний комплекс


" Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад"



Шановні відвідувачі сайту! Наш сайт змінює адресу:https://nvknovol.e-schools.info/

Меню сайту

Категорії розділу
оголошення [7]
новини із життя школи [155]

Наші фото
Альбом:[Урочисті події]
Дата: 2012-02-26 р.
Автор: admin

Альбом:[День Вишиванки -2017]
Дата: 2017-05-18 р.
Автор: admin

Альбом:[День Вишиванки -2017]
Дата: 2017-05-18 р.
Автор: admin

Альбом:[Історико-краєзнавчий музей "Пошук"]
Дата: 2012-02-11 р.
Автор: admin

Альбом:["Лідерфест-2017"]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:["Лідерфест-2017"]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:[Історико-краєзнавчий музей "Пошук"]
Дата: 2012-02-11 р.
Автор: admin

Альбом:["Лідерфест-2017"]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:[Шкільні свята]
Дата: 2012-03-01 р.
Автор: admin

Альбом:[Урочисті події]
Дата: 2017-05-11 р.
Автор: admin


Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 69

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Освітній портал "Педпреса"

Головна » 2017 » Березень » 1 » Тиждень педагогічноі майстерності
6:49 PM
Тиждень педагогічноі майстерності

Виховуємо громадянина – патріота України

Виховання патріота і громадянина є одним із провідних завдань національної освіти, про що наголошено в основних нормативних документах в галузі освіти. 

      Виховання дітей в сучасному українському суспільстві в умовах економічного та політичного реформування, коли суттєво змінилося соціокультурне життя, принципи функціонування освітніх установ, засобів масової інформації, обумовили проблеми виховання патріотичних почуттів у громадян України починаючи з наймолодшого віку.   

В.Сухомлинський писав: «Дитячі роки, той вік, який ми вважаємо віком безтурботної радості, гри, казки, – це витоки життєвого ідеалу. Саме в цей час закладається коріння громадянськості. Від того, що дитині відкрилося в навколишньому світі в роки дитинства, що його здивувало чи вразило, що обурило та примусило плакати – не від особистої образи, а від хвилювання за долі інших людей, – від цього залежить, яким громадянином буде наш вихованець».

З метою національно-патріотичного виховання дітей молодшого шкільного віку

у ОЗНЗ Новоолександрівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» з 20 по 24 лютого проходив тиждень педагогічної майстерності учителів початкових класів.

Розпочався тиждень Днем моєї країни, протягом якого вихованці ДНЗ та учні 1-2 класів переглянули фотоколаж «Я подорожую Україною», а учні 3-4 класів побували на  віртуальній подорожі «Неповторні куточки України».

Бібліотекар школи Коваленко О.М. ознайомила молодших школярів з виставкою дитячої літератури «Ми всі діти твої, Україно!» та презентувала творчість дитячої письменниці з Чернігівщини, автора віршованих казок Тетяни Пакалюк.

День моєї країни учні початкових класів присвятили рідній Батьківщині та воїнам-захисникам України. У цей день вони розпочали виготовлення саморобок на патріотичну тематику (1 клас), роботу над малюнками «Я малюю Україну» (2 клас), участь у акціях «Оберіг для солдата» (3 клас) та «Дитячий лист і малюнок, що зігріває серце воїнам АТО» (4 клас).

21 лютого пройшов під назвою «Міжнародний день рідної мови». У цей день у 2 класі відбувся відкритий урок української мови з фрагментами національно-патріотичного виховання (учитель Балацька К.А.).  Учитель 4 класу Кутова Н.А. провела з учнями початкових класів відкриту годину спілкування «Наша мова – калинова».

22 лютого учні 1 класу були активними учасниками відкритого уроку читання (учитель Кашуба М.Б.), де мали змогу уявно побувати на екскурсії у Києві та познайомитися з визначними культурними місцями столиці України.

У патріотичному дусі пройшов урок української мови у 4 класі (учитель Кутова Н.А.), на якому учні будували речення з однорідними присудками про рідну землю, село, школу та складали тексти про патріотизм наших воїнів АТО.

У 2 класі цього дня відбулася відкрита година з народознавства «З бабусиної скрині» (вихователь ГПД Пашківська О.І.). Діти з цікавістю слухали про ті речі, які колись зберігалися у скрині, розказували вірші, співали народних пісень і танцювали.

У четвер, 23 лютого, на відкритому уроці «Я у світі» учні 3 класу (учитель Козаченко В.М.) демонстрували, що вони є громадянами України та дізнавалися про права і обов’язки громадян.

Учні 4 класу подорожували визначними місцями столиці України на уроці англійської мови «Мій Київ – дивовижний» (учитель Петрик Т.В.).

А вихователь ГПД Тимченко І.М. провела захоплюючу подорож Україною «Лише у нас на Україні», заполонивши учнів 3-4 класів незрівнянною красою, величчю, багатством, національним колоритом рідної Батьківщини.

У п’ятницю був День вишиванки. Цього дня учні та вчителі одягнули свої улюблені вишиванки. А ще у школі відбувся великий дитячий гала-концерт «Діти єднають Україну». Вихованці дитячого садка та учні початкових класів читали вірші про Україну, співали різноманітні пісні. Юні танцюристи виконували хореографічні композиції «Вишиваночко моя», «Не здолати Україну!». А на завершення усі присутні в залі під керівництвом танцювальної групи «Рушничок» виконали пісенно-танцювальну композицію «Мова єднання».

         Отже, тиждень педагогічної майстерності покликаний не тільки підняти професіоналізм педагогів, а й донести до кожного вихованця ідеї патріотизму, національної свідомості.  Неможливо уявити справжнього громадянина-патріота, який би не проявляв любові до рідного краю, не шанував батька-матері, не знав свого родоводу,  національних традицій, не відчував єдності з природою, не турбувався про  її охорону та примноження багатств. 
         Патріотизм покликаний  дати новий поштовх для розвитку  духовності нації. Це є нагальною потребою і держави, і суспільства, і особистості. Державі необхідно, щоб всі діти виросли національно свідомими громадянами.

Категорія: новини із життя школи | Переглядів: 759 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія

Наш годинник

Прогноз погоди
У Новій Олександрівці


Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

         
 Copyright MyCorp © 2024