П`ятниця, 2024-05-03

Опорний загальноосвітній навчальний заклад

Новоолександрівський навчально-виховний комплекс


" Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад"



Шановні відвідувачі сайту! Наш сайт змінює адресу:https://nvknovol.e-schools.info/

Меню сайту

Категорії розділу
оголошення [7]
новини із життя школи [155]

Наші фото
Альбом:["Лідерфест-2017"]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:[МИ НА ДЖУРІ 2017]
Дата: 2017-05-12 р.
Автор: admin

Альбом:["Осінь-чарівниця"- 2015]
Дата: 2015-10-01 р.
Автор: admin

Альбом:[Історико-краєзнавчий музей "Пошук"]
Дата: 2017-02-17 р.
Автор: admin

Альбом:[Шкільні свята]
Дата: 2012-03-01 р.
Автор: admin

Альбом:["Осінь-чарівниця"- 2015]
Дата: 2015-09-30 р.
Автор: admin

Альбом:[Історико-краєзнавчий музей "Пошук"]
Дата: 2014-04-01 р.
Автор: admin

Альбом:[Історико-краєзнавчий музей "Пошук"]
Дата: 2012-02-11 р.
Автор: admin

Альбом:[Урочисті події]
Дата: 2012-02-26 р.
Автор: admin

Альбом:[Ровесниця Київщини]
Дата: 2012-02-26 р.
Автор: admin


Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 69

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Освітній портал "Педпреса"

Головна » 2012 » Лютий » 29 » Тиждень педагогічної майстерності у школі
4:06 PM
Тиждень педагогічної майстерності у школі
     У Новоолександрівському НВК «ЗОШ І_ІІІ ступенів – дитячий садок» із 20 лютого 2012 року відбувся Тиждень педагогічної майстерності у 1-4 класах.
     Перший день розпочався із загальношкільної лінійки, на якій оголосили тему Тижня педагогічної майстерності - «Повага до книги» та конкурси:
- на кращу закладку;
- на кращу ілюстрацію до прочитаної книги;
- на найстарішу книгу.
      Цього ж дня учні 1-4 класів відвідали шкільну бібліотеку, де бібліотекар Коваленко О.М. зробила огляд дитячої літератури і розповіла про книги , які тут живуть. Дуже цікаво пройшла розважальна гра у старшій групі дитячого садка на тему «Повага до книги».Тут діти зустрілися із негативним героєм Злюкою-Барабукою, який був незадоволений ставленням дітей до книги.Але маленькі дошкільнята добре старалися на занятті , виконували всі завдання ,поставлені перед ними і довели гостю , що вони люблять , шанують книги, знають добре казки , спішать на допомогу тим , хто цього потребує. Діти дуже зраділи, коли Злюка – Барабука став добрим і веселим.
     Другий день тижня –День відкритих дверей для батьків, жителів села. Батьки учнів були на уроці позакласного читання у 3 класі. Учителька, Кутова Н.А., застосувавши інтерактивні методи («Мікрофон», гра «Дошифровщик» ,«Займи позицію»,) пробуджувала в учнів бажання пізнавати нове у пошуках відповіді на запитання. Довела, що в цьому є надійний помічник – книга. Цікавою була робота над висловом В. Сухомлинського: «Книги є сплячі, а є й вогненні»
 -Як би ви назвали книги Грицька Бойка?
Щоб відповісти на це питання, учителька використала метод «Прес».
- Я вважаю…
- Тому що…
- Наприклад,…
- Отже…
 Це і був підсумок уроку, на якому діти показали , що вірші Грицька Бойка вчать :
 -не будь жадібним;
 -не будь боягузом;
 -не хвалися;
 -не ображай друзів;
 -не вередуй, не обманюй……
 
    У 1 класі відбулася пізнавально-розважальна гра «У світі казки чарівної», яку провела вихователька гпд Тимченко І.М.. Виховний захід був проведений дуже цікаво у формі змагання команд «Рукавичка» і «Колобок» .Конкурси були для дітей посильні і цікаві. Діти швидко відгадували назви казок за уривком казки , за пісеньками , за предметами, які прийшли з казки. Мудра Сова дала їм пораду, як берегти книги.Тому діти вирішили виготовити закладку.
      У 4 класі був проведений бібліотечний урок «Книги, які допомагають мені вчитися». На цьому уроці бібліотекар Коваленко О.М. познайомила учнів із довідковою літературою: словниками , довідниками, енциклопедіями. Діти зрозуміли , що треба дружити з ними і не соромитися заглядати в книгу.
      Дуже цікавий бібліотечний урок провела КоваленкоО.М. у 1 класі "Мандрівка книжковим містом". На цьому уроці діти дізналися, що означає слово «бібліотека». Здійснили подорож до книжкового міста, де дізналися, що таке стелажі і що на них розміщено. Розглянули виставку «Світ навколо тебе». Вивчили правила користування бібліотечними книгами. Виховна година «Книга вчить, як на світі жить», яку провела Пашківська О.І., розширила уявлення дітей про книги , виховала повагу до книги. Вчителька розповіла учням про створення паперу, про першу книгу. Цікаво пройшла презентація улюбленої книги, розв’язування логічних завдань.
         Балацька К.А. провела вікторину «Подорож по сторінках улюблених казок» у 1 класі. Учителька виховувала в учнів повагу та любов до книги, сприяла бажанню уважно читати.. Показали свої знання про казки і маленькі дошкільнята молодшої групи. Вони разом із вихователькою Лутай Л.П .здійснили подорож по казкових стежках.
       Для учнів 1-4 класів Коваленко О.М. провела свято книги «Дружба з книгою – це свято». Діти були раді зустрітися із героями казок, із феєю Мудрості, Знань. Вони дізналися про значення книги у житті людини, збагатили знання про створення книги. Завітала на свято Книга, яка попросила не кривдити її та запропонувала правила бережливого ставлення до неї.
      Усний журнал «Подорож казковим містом» провела Кашуба М.Б. для учнів 2-4 класів. Учні здійснили подорож казковим містом, де зустрілися з різними казками. Вони робили зупинки на вулиці «Народна», де жили народні казки, на вулиці Казкарів , де познайомилися із казками І.Я. Франка , О.С.Пушкіна, Г.-Х.Андерсена. Цікаво пройшла вікторина «Мої казки», конкурси, де учні показали добрі знання казок.
       Останній день –МЕТОДИЧНЕ ОБ`ЄДНАННЯ . КашубаМ.Б. підвела підсумки конкурсів на кращу закладку ,на кращу ілюстрацію до прочитаної книги, найстаріша книга. У цих конкурсах активну участь прийняли учні 4 та
      2 класу. Бібліотекар Коваленко О.М. зробила огляд нової літератури, яку можна використати для самоосвіти. Дуже цікаво пройшов психологічний тренінг, який провела шкільний психолог Мажара Л.І. Вона розказала, як уникнути конфліктів та від кого вони залежать. На завершення тижня у нашій школі відбулося свято до 80 річниці Київської області. Свої вірші - «Пахощі рідної землі», «Щасливе дитинство» прочитала переможниця конкурсу « Я Київщини – гордість і надія» Савицька Тетяна.  
 
 
 
   
 
 
 
 
Категорія: новини із життя школи | Переглядів: 1927 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія

Наш годинник

Прогноз погоди
У Новій Олександрівці


Пошук

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Архів записів

         
 Copyright MyCorp © 2024